Keitä olemme?

Olemme kolmihenkinen perhe, johon kuuluu minun lisäkseni mieheni Stefan sekä poikamme Arthur. Perheeseemme kuuluu myös kissa Elvis sekä laumallinen siperianhuskeja. Lisää koirista pystyt lukemaan kohdasta Siperianhuskyt

Asumme Nauvon saaressa, joka sijaitsee Turunmaan saaristossa. Turkuun matkaa on noin 50km ja tuntureille matkaa tulee jo reippaasti yli 1000km. Olemme eteläisimmät valjakkokoiraharrastajat, jos ei Ahvenanmaata lasketa mukaan.

Muutimme kesällä 2013, poikamme synnyttyä uuteen kotiimme Kirjaisiin. Tätä ennen asuimme venematkan päässä saaressa nimeltä Peno, joka on myös mieheni kotisaari. Olemme molemmat aitoja saariston kasvatteja ja myös siksi olemme halunneet jäädä tänne elämään yhteistä elämäämme, vaikkakin sijainniltaan ei saaristo ole aina se paras vaihtoehto valjakkoharrastukselle.

Koiria perheessäni on aina ollut. On ollut luppakorvaista, pystykorvaista, metsästyskoiraa, noutajaa jne. Ensimmäinen arktinenkoira minulle tuli kuitenkin vuonna 2007. Se oli pieni ja valkoinen, jääkarhunpentua muistuttava pystykorvainen Akira. Akira tuli minulle monien ikävien sattumusten kautta. Olin kuitenkin aina haaveillut omasta valjakosta ja huskeista, joten ehkä oikea aika sille oli vihdoin koittanut.

Tästä alkaa tarinamme valjakkokoiraharrastuksen parissa ja lauma on sen kuin vain kasvanut kasvamistaan.

Ajan valjakkoajoa harrastus-sekä kilpailumielessä, mutta pääasia on, että se on hauskaa. Käymme ahkerasti erilaisissa valjakkotapahtumissa, siperianhuskeille tarkoitetuissa kokeissa(REK ja REKÄ) ja näyttelyissä. Kisoja käymme myös ajelemassa säännöllisesti. Talvella meidät voi löytää myös pohjoisesta turisteja kyydittelemästä!

Kennelnimen Arcticpelagos hain vuonna 2013 ja toiveena olisi tulevaisuudessa kasvattaa muutama oma pentue lähinnä omaan käyttöön.

Tervetuloa tutustumaan meihin ja koiriimme

Team Arcticpelagos

Hanne, Stefan, Arthur sekä koirat

Hanne, Arthur, Stefan