Keitä olemme?

Olemme nelihenkinen perhe, johon kuuluu itseni (Hanne)lisäksi mieheni Stefan, poikamme Arthur sekä tyttäremme Awa. Perheeseemme kuuluu myös kissa Elvis sekä pieni laumallinen siperianhuskeja. Lisää koirista pystyt lukemaan kohdasta Siperianhuskyt

Asumme Nauvon saaressa, joka sijaitsee Turunmaan saaristossa. Turkuun matkaa on noin 50km ja tuntureille matkaa tulee jo reippaasti yli 1000km. Olemme eteläisimmät valjakkokoiraharrastajat, jos ei Ahvenanmaata lasketa mukaan.

Olemme molemmat aitoja saariston kasvatteja ja myös siksi olemme halunneet jäädä tänne elämään yhteistä elämäämme, vaikkakin saaristoelämä antaa hieman omia haasteita valjakkoharrastukselle.

Koirat ovat aina kuuluneet elämääni. Minulla on ollut luppakorvaista, pystykorvaista, metsästyskoiraa, noutajaa jne. Ensimmäinen arktinenkoira minulle tuli vuonna 2007. Se oli pieni ja valkoinen, jääkarhunpentua muistuttava pystykorvainen Akira. Akira tuli minulle monien ikävien sattumusten kautta. Olin kuitenkin aina haaveillut omasta valjakosta ja huskeista, joten ehkä oikea aika sille oli vihdoin koittanut.

Voisi sanoa, että tästä alkaa tarinamme valjakkokoirien parissa. Lauman koko on tässä vuosien varrella muuttunut parista koirasta aina kahteenkymmeneen. Kennelnimen Arcticpelagos sain vuonna 2013.

Olemme ajaneet koirillamme pääsääntöisesti harrastusmielessä, mutta myös kisailtu niin sprintti kuin myös keskipitkänmatkan puolella. Talvisin olemme voineet olla ajeluttamassa turisteja talven ihmemaassa Lapissa.

Koiriamme olemme käyttäneet siperianhuskeille tarkoitetuissa kokeissa kuten REK sekä REKÄ ja myös näyttelyissä.

Tällä hetkellä aktiivinen kennel-sekä kisatoiminta on tauolla ja kotona elelee vain muutama valjakkokoira. Ajelemme lähinnä omaksi sekä koirien iloksi.

Team Arcticpelagos

Hanne, Stefan, Arthur, Awa sekä koirat

Kuvannut Jenni Hasa Aavasaksalla